COVID 19-maatregelen en adviezen

ma 13 jul. 2020

Bij een activiteit van cultuurpauze nemen we samen onze verantwoordelijkheid en respecteren volgende basisregels:
*deelnemers zijn welkom als ze geen symptomen als verkoudheid, neusloop, niezen, keelpijn, hoest of koorts vertonen
*wie samenwoont met mensen met COVID-19 symptomen, wordt gevraagd om thuis te blijven
*we schudden geen handen bij het begroeten
*iedereen past zorgvuldig handhygiene toe
*gebruik papieren zakdoekjes bij niezen en hoesten en gooi deze meteen weg; Bij gebrek aan een zakdoek, nies of hoest je in de elleboog
*elke deelnemer zorgt voor een eigen mondmasker, en draagt dit waar het door de gids als noodzakelijk wordt aangegeven
*cultuurpauze zorgt voor ontsmettende handgel (en enkele reserve wegwerpmaskers)

Bij een gegidst bezoek in musea, monument, ... respecteren we de voorschriften die ter plaatse gelden. Bepaalde aspecten van een gidsactiviteit zijn misschien niet mogelijk (zeer kleine ruimtes, voorwerpen aanraken, proevertjes, …) en zullen op een alternatieve manier aan bod komen. In musea is een mondmasker verplicht; in de buitenruimte is een mondmasker aanbevolen indien de afstand van 1,5 m niet kan gegarandeerd worden tussen jouw bubbel en die van anderen. 
De gids zorgt samen met de groepsverantwoordelijke voor handhaving van de richtlijnen door de deelnemers. Als cultuurpauze een drankje aanbiedt, zal dit steeds op vooraf gereserveerde plaatsen zijn. In deze horeca-locaties gelden de algemeen geldende Covid 19- richtlijnen voor horeca. Deze traktatie kan enkel als de algemeen geldende maatregelen dit opnieuw toestaan vanaf september.
De contactgegevens van de deelnemers (naam en telefoon zoals doorgegeven bij reservatie) worden gedurende 4 weken bewaard door cultuurpauze. Dit vereenvoudigt eventuele contact tracing indien nodig.