73

2 iconen op het Conscienceplein

vr 29 mrt. 2019 -14:00

Antwerpen

thematische expo

De prachtige Nottebohmzaal achter de schermen én de Carolus Borromeuskerk in een combi-bezoek.


Het Hendrik Conscienceplein verenigt barokke kunst en architectuur in 2 iconische gebouwen: de Sint-Carolus Borromeuskerk & Erfgoedbibliotheek.

De Nottebohmzaal is een verborgen parel vol schatten uit de periode van de contrareformatie. Hier worden de eerste 150.000 boeken van de bibliotheek bewaard in een historische en magisch decor, dat slechts beperkt toegankelijk is voor het publiek. De gids neemt je mee achter de schermen van deze erfgoedbibliotheek, die niet enkel boekenmagazijn maar ook bewaarplaats is van bijzondere schenkingen

In de Sint-Carolus Borromeuskerk ontdek je hoe de Jezuïeten met pracht en praal de gelovigen overtuigden. Schilder Rubens leverde een belangrijke bijdrage aan de versiering van de gevel en de bekroning van de toren. Blikvanger in de kerk is het originele mechanisme om de schilderijen boven het hoofdaltaar te wisselen. Ook vandaag functioneert deze mechaniek nog steeds, en wordt 3x per jaar het altaarschilderij gewisseld.

Na het combi-bezoek met gids biedt cultuurpauze de deelnemers een drankje aan in brasserie Hart. (Minderbroedersrui, 200 m wandelafstand)


Programma:

13u50 - 14u00: ontvangst aan de Erfgoedbibliotheek door cultuurpauze
14u00 - 15u30: combi-bezoek met gids
15u30 - 16u30: napraten bij een drankje in brasserie HART, aangeboden door cultuurpauze.


Extra voor Cultuurpauze:

Een boeiend combi-bezoek met een blik achter de schermen van een verborgen parel én een gezellige afsluiter.

 

Anderen bekeken ook