82

20 jaar S.M.A.K. in 200 werken

wo 12 jun 2019 -14:00

GENT

hedendaagse kunst

een boeiende reis door het labyrint van hedendaagse kunst


De 20ste verjaardag van het S.M.A.K. is een uitgelezen moment om je te verdiepen in actuele kunst. Iconische werken en bekende klassiekers worden getoond naast verborgen parels, nieuwe topstukken en recente aanwinsten uit de collectie. De verjaardagsexpo toont een 200-tal werken verspreid over het gehele gebouw en wil hiermee vooral naar het heden én de toekomst kijken. De opbouw vertrekt hierbij vanuit een aantal hedendaagse tendensen in maatschappij en kunstwereld, en illustreert die met werken uit de rijke collectie.
Drie sleutelwerken uit de beginjaren, worden getoond op hun oorspronkelijke plaats in het MSK, waar het ooit allemaal begon. Het wordt dan ook een dubbelbezoek, want samen met de gids steken we de straat even over om deze iconen te bekijken: 'The Aeromodeller' van Panamarenko, 'Wirtschaftswerte' van J. Beuys en 'Le Décor et son Double' van D. Buren.


Programma:

13u50 - 14u00: ontvangst door cultuurpauze in inkomhal S.M.A.K.
14u00 - 16u00: gegidst bezoek aan tentoonstelling, in combinatie met 3 belangrijke werken in het aangrenzende MSK
16u00 : vrij bezoek  


Extra voor Cultuurpauze:

Een overzicht van 20 jaar S.M.A.K. mét een zijsprong naar het MSK voor 3 iconische  installaties, en een terugkeer naar de heldenjaren van Jan Hoet.
Cultuurpauze zorgt voor een flesje water tijdens het bezoek.Anderen bekeken ook