89

adembenemend PiKANT

wo 04 sep 2019 -14:00

Aalst

thematische expo

5 eeuwen cultuurgeschiedenis met kant als leidraad.


In het groene decor van het Waterkasteel kan je vele facetten van KANT doorheen de cultuurgeschiedenis ontdekken: als toonbeeld van ambacht en precisie was het een belangrijke bron van inkomsten voor de armen.  Dit statussymbool voor de rijken vroeg om een vakkundige penseeltoets van de kunstenaars die de fijne weefsels accuraat portretteerden. Kledij en accessoires uit internationale collecties worden getoond naast topwerken van Vlaamse Meesters als Rubens, Jordaens en Van Dyck. De evolutie van kant in onderkleding én bovenkleding, kant in high fashion én hedendaagse kunst, het komt hier allemaal aan bod. The Phoebus Foundation tovert het Waterkasteel van Moorsel en haar nabije omgeving (kerk, kapel en kasteeldreef) om tot een adembenemend decor voor een overdaad aan kant.

We bezoeken de expo met gids, en nodigen kunstenares Zjeeke Polleunis uit. Haar porseleinen kant-kunstwerken worden getoond in de orangerie, waar zij persoonlijk kort wat toelichting zal geven. Na de rondleiding trakteert cultuurpauze op een verfrissende versnapering en kan je op eigen initiatief de kasteeltuin bezoeken.
De prachtige scenografie toont de rijkdom van kant in al haar pracht en de sterke band met de Vlaamse geschiedenis.


Programma:

13u50 - 14u00: ontvangst door cultuurpauze aan de Orangerie
14u00 - 15u30: bezoek met gids aan de expo PiKANT
15u30 - 15u45: aangeboden versnapering
15u45 - ...       : vrij bezoek aan de tuinen van het waterkasteel


Extra voor Cultuurpauze:

Ontmoet een hedendaags kunstenaar die zich laat inspireren door kant, en geniet nadien van een verfrissende versnapering; elke deelnemer ontvangt de catalogus van de tentoonstelling.Anderen bekeken ook