86

Art Decogevels en een rijk industrieel verleden

za 21 sep. 2019 -14:00

Ronse

art-deco architectuur

Een stadswandeling leidt je langs geometrische gevels van dé trendy bouwstijl van het interbellum.


Tijdens het interbellum kende Ronse economische groei door een bloeiende textielindustrie. Welvarende textielbaronnen lieten hun nieuwe woningen optrekken in de meest trendy stijl van dat moment, de Art Deco.  Deze stijl ontstond uit het verlangen naar een nieuwe architectuur die meer aandacht besteedt aan het functionele. Het resultaat is een strakke belijning en geometrische volumes. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe technieken en materialen zoals beton en chroom, keramische of metalen ornamenten. Decoraties zijn een esthetische mengeling van geometrische patronen en levendige kleuren. Kenmerkend voor deze stijlvorm zijn de originele trapkokers met glas-in-lood in kleurrijke figuren opgebouwd uit cirkels en vierkanten.
De gids leidt je langs vele mooie gevels en brengt het verhaal van een boeiend textielverleden. Onderweg pauzeren we in een brasserie met een prachtig historisch interieur om te genieten van een koffie met streekgebak Bommelke. (totale wandeling ca. 3,5 km)

 


Programma:

13u50 - 14u00: opwachting door cultuurpauze aan voorzijde station Ronse
14u00 - 15u15: stadswandeling met gids
15u15 - 15u45: pauze met een drankje & gebak
15u45 - 16u30: vervolg wandeling
 


Extra voor Cultuurpauze:

Ga op ontdekking in deze stad in de Vlaamse Ardennen; inclusief  een rustpauze in een mooi historisch decor met lekkere versnapering.Anderen bekeken ook