55

Barok is een levensstijl

zo 16 sep 2018 -13:00

Antwerpen

stadswandeling

Een bijzondere kennismaking met bruisende Antwerpse Barok, binnen & buiten, vroeger & nu.


In Antwerpen - Barokstad der Nederlanden -  starten we het middagprogramma met bezoek aan een echt juweeltje, het museum Mayer van den Bergh. Een gids voert ons doorheen dit huiselijke kader vol barokke pracht met een rijke kunstcollectie.
Na het bezoek nemen we een pauze en lest cultuurpauze.be ieders dorst.
Vervolgens brengt een stadswandeling ons langs overdadige gevels, prachtige poorten en rijkelijk versierd beeldhouwwerk. Deze stille getuigen van de barok zijn groots, verrassend, soms zelfs wellustig en wat theatraal. Aan de hand van leuke anekdotes ontdekken we de boeiende geschiedenis van stadsbewoners. ‘Barok beroert’toont de barokke levensstijl van de Antwerpenaar: dynamisch, uitbundig en allesbehalve bescheiden. Zelfs moderne street-art komt aan bod, waar blijkt dat hedendaagse kunstenaars zich nog steeds laten inspireren door de vele facetten van peetvader Rubens.
Barok leeft verder als een inspirerende en bruisende bron van creativiteit. Deze namiddag geeft je een interessante en veelzijdige update van Barok Antwerpen!


Programma:

12u50 - 13u00: ontvangst door cultuurpauze.be in hal van het museum
13u00 - 14u15: bezoek met gids "Barokke pracht in huiselijk interieur"
14u15 - 15u00: pauze met een aangeboden drankje, warm of fris
15u00 - 17u00: stadswandeling Barok beroert' met gids ( ca. 3 km)


Extra voor Cultuurpauze:

Ontdek de vele facetten van Barok, zowel binnen als buiten, en geniet van een verkwikkend intermezzo met drankje aangeboden door cultuurpauze.be.

Anderen bekeken ook