78

Bruegel, 'photoshopper' avant la lettre

vr 24 mei 2019 -13:30

Itterbeek

thematische expo

Wandel door een openluchtexpo met de blik op en van Bruegel


450 jaar geleden stierf Pieter Bruegel de Oude. Deze verjaardag wordt gevierd met een openluchttentoonstelling met 15 installaties van hedendaagse gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers: Guillaume Bijl, Josse De Pauw, Erik Dhont, Filip Dujardin, Gijs Van Vaerenbergh, Landinzicht, Rotor, Bas Smets en Koen van den Broek. 
Via een wandelparcours van 7 km volg je de blik van de schilder toen hij zijn imposante landschapsschilderijen maakte.  Je start aan de kapel van Sint-Anna-Pede en komt langs de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede,  twee gebouwen die door Bruegel geschilderd werden. Bruegel introduceerde een unieke manier van kijken op het landschap. Hij schilderde niet ‘naar het leven’, maar componeerde en vervormde zijn landschappen als een photoshopper avant la lettre. We gaan ervan uit dat hij tijdens zijn reizen naar Italië schetsen maakte van de Alpen en deze verwerkte in zijn schilderwerk: vele puzzelstukjes gecombineerd tot originele landschapsschilderijen. 
Hedendaagse kunstenaars gaan aan de slag met een kunstenproject over en door het landschap: paviljoenen, aanplantingen, bouwsels, installaties, ...scheppen een nieuwe  en onverwachte omgeving. Niet te missen dit voorjaar!

 

LET OP: het parcours loopt grotendeels over onverharde wegen, gepast schoeisel is aangewezen, en onontbeerlijk na regenweer.


Programma:

13u20 - 13u30: ontvangst aan het kerkje Sint-Anna-Pede
13u30 - 16u30: wandeling openluchtexpo ( 7 km) met gids - PAUZE halfweg bij pop-up brasserie Zesde Seizoen, bij een aangeboden drankje en versnapering.
 


Extra voor Cultuurpauze:

Cultuurpauze zorgt voor een verkoelende of hartverwarmende pauze met een drankje en versnapering halfweg het parcours.Anderen bekeken ook