51

Dhondt-Dhaenens & Wunderkammer Residence

za 27 okt 2018 -14:00

Deurle

kunstenaar in beeld

Krachtige composities van Charline von Heyl & een permanente installatie van Hans Op de Beeck.


Het museum Dhondt-Dhaenens gaat met 'Snake Eyes' opnieuw in dialoog met een hedendaagse kunstenaar. Charline von Heyl (°1960) is gekend om haar vernieuwende, radicale benadering van abstracte schilderkunst sinds de jaren 1980. De beelden die ontstaan tijdens het improviseren op het canvas zijn gedreven door intuïtie en kleur. Een beweging of een gemoedstoestand geeft aanleiding tot krachtige composities die een eindeloos aantal interpretaties toelaten.

Aansluitend brengen we een gegidst bezoek aan 'The Wunderkammer Residence'. Deze villa is door kunstenaar Hans Op de Beeck en architect Mo Vandenberghe omgetoverd tot een waar kunstwerk. Het zwarte omhulsel creëert een monumentale sculptuur in het idyllische Leielandschap. Het monochroom grijze interieur herbergt een bibliotheek die de wanden van vloer tot plafond bekleedt en plaats biedt aan de boekenverzameling van Jan Hoet. Als bezoeker of resident lijkt het alsof je in een theatraal filmdecor staat.


Programma:

13u50 - 14u00: ontvangst door cultuurpauze.be aan de balie van het museum
14u00 - 15u15: bezoek met gids aan expo 'Snake Eyes - Charline Von Heyl'
15u15 - 16u30: bezoek met gids aan The Wunderkammer Residence


Extra voor Cultuurpauze:

Een extra gegidst bezoek aan  'The Wunderkammer Residence' - ontwerp van Hans Op de Beeck - dat ook het archief van wijlen Jan Hoet huisvest.

 

interview met Charline von Heyl in Tate Liverpool (2012)

Anderen bekeken ook