70

een ochtend 'Soft?' bij Maurice Verbaet Center

za 02 feb 2019 -09:45

Antwerpen

hedendaagse kunst

verrassend combi-bezoek: een private kunstcollectie én het Modemuseum extra muros


Het Maurice Verbaet Center is een expertisecentrum & privémuseum voor Belgische naoorlogse moderne kunst. Jarenlang gepassioneerd verzamelen resulteerde in een uitzonderlijke collectie die de nadruk legt op de periode 1945 – 1975. Deze kunst kan je bewonderen in de jaren '60 architectuur met monumentale trappenhal van het voormalige gebouw Antwerpse Waterwerken.

‘Private Choices 2’ toont een nieuwe selectie uit deze privéverzameling, die representatief is voor een boeiend stuk Belgische kunstgeschiedenis. Bekende en minder bekende kunstenaars krijgen hier de plaats die ze verdienen, en tonen de diversiteit van een bruisende naoorlogse periode.

‘Soft? Tactiele Dialogen’ van het Modemuseum focust niet op mode, maar Belgische textielkunst uit de jaren ’70 en ’80. Deze wordt in dialoog geplaatst met hedendaags werk, en toont de vrijheid waarmee kunstenaars zich bewegen tussen verschillende media, onverwachte toepassingen van textiel, tactiliteit en aversie, texturen en de huid van sculpturen.

We starten het combi-bezoek met koffie&croissant bij de buren.


Programma:

09u45 - 10u30: ontvangst door cultuurpauze bij koffie & croissant in Biologische Dynamische Bakkerij op nr 72 ( buren van Verbaet Center)
10u30 - 11u30: rondleiding 'Soft?' met gids MoMuAntwerp
11u30 - 12u30: rondleiding 'Private Choices 2' met gids Verbaet Center


Extra voor Cultuurpauze:

Een boeiende combi met een warm onthaal!

 

Anderen bekeken ook