243

Ervinck & Sweetlove: 2x kunst in de kerk

di 20 aug. 2024 -11:00

Leffinge

hedendaagse kunst

een daguitstap naar 2 hedendaagse kunstenaars die exposeren in een polderkerk.


Met deze daguitstap naar twee polderkerken in het achterland van Middelkerke bezoekt cultuurpauze twee kleurrijke exposities van hedendaagse kunstenaars.

De kerk van Leffinge wordt voor het tweede jaar op rij ingepalmd door de zeer kleurrijke kunstenaar William Sweetlove. Gestimuleerd door het Ensorjaar en aangewakkerd door zijn gevoel van miskenning in zijn geboortestad Oostende, laat Sweetlove de bezoekers kennismaken met nieuw werk. In zijn 'fanfare des conservateurs' neemt hij de hele gemeenschap van kunstcritici, museumdirecteurs en curatoren op de korrel. In zijn tentoonstelling Bill & James maakt hij zijn eigen ‘Intrede van Christus’, waarbij poppenkastpoppen de rol van maskers overnemen.
Kunstenaar Nick Ervinck heeft de ontwijde kerk van Sint-Pieters-Kapelle in de zomer van 2021 omgedoopt tot K.E.R.K. Dat is de artistieke afkorting voor ‘Kunsthalle ERvincK’. Het is een dynamische ontmoetingsruimte waar ook jonge kunstenaars de ruimte krijgen om hun oeuvre op te bouwen en te ontwikkelen. Ervinck geniet internationale bekendheid met zijn geel gekleurde polyester sculpturen in een eigen vormentaal, die tot stand komen door de combinatie van verschillende media en technieken.
Een dag vol kleur in de polders, met een lunchpauze tussendoor!

OPGELET PRAKTISCH: beide locaties zijn slechts sporadisch bereikbaar met openbaar vervoer, verplaatsing met eigen wagen is aanbevolen. Cultuurpauze kan enkele vrije autoplaatsen aanbieden vanaf treinstation Brugge tegen een kleine vergoeding. Wens je hiervan gebruik te maken, stuur dan een mailtje naar info@cultuurpauze.be. De plaatsen zijn beperkt, aanvragen worden chronologisch verwerkt. 


Programma:

10:50u: samenkomen aan kerk van Leffinge, ontvangst met koffie en fris
11:00 - 12:30u: bezoek expo W. Sweetlove met gids
12:30 - 13:50u: vrije lunchpauze in brasserie aan de kerk (deelnemers kiezen zelf hun lunchformule)  of picknick
13:50 -14:00u: verplaatsing naar Sint-Pieters-Kapelle (7,5 km)
14:00 - 15:30u: bezoek K.E.R.K. met gids
15:30 - 16:15u: cultuurpauze trakteert op de hoeveboerderij 


Extra voor Cultuurpauze:

2 expo's in 1 boeiend dagprogramma in de groene polders van Middelkerke. Anderen bekeken ook