39

focus op Harry Gruyaert

zo 11 mrt 2018 -11:00

Antwerpen

fotografie

Ontdek de "Picasso van de kleurenfotografie".


Harry Gruyaert (°1941 Antwerpen) is één van de belangrijkste fotografen in België. Sinds 1982 is hij lid van het gerenommeerde agentschap Magnum Photos.
Na zijn studie in fotografie & film, start hij een carrière in de televisie- en modewereld. Gruyaert beslist zich toe te leggen op de kleurenfotografie, een techniek die dan nog niet 'au sérieux' genomen wordt.

“De mens is voor mij niet het belangrijkste. Ik ben geen humanistische fotograaf, alle elementen in mijn beelden zijn gelijkwaardig… Mooi, lelijk, de banaliteit van het schone, de schoonheid van de lelijkheid… Ik fotografeer niet voor het publiek, ik fotografeer voor mezelf, ik heb het nodig.”            Harry Gruyaert

Deze expo toont niet enkel beelden uit België, Marokko, Los Angeles, Moskou en Indië, maar ook multimediainstallaties en minder gekend werk in opdracht van Hermès, covers voor Simenon-pockets en industriële fotografie.

We komen samen voor dit boeiend bezoek bij een koffie & koek in Café Pixel.

programma:
10u20 - 10u55: ontvangst door cultuurpauze.be in café Pixel

11u00 - 12u00: bezoek met gids aan de expo Harry Gruyaert
12u00 - ...       :  vrij bezoek aan het FoMuNieuws

straffer-met-cultuurpauze.jpg

opening grootse retrospektieve in FOMU

vandaag opent in FOMU de expo over de Belgische pionier van de kleurenfotografie Harry Gruyaert. Benieuwd? lees het artikel in 'De Morgen'

Lees meer

Anderen bekeken ook