66

Gaasbeek herontdekt Bruegel

za 04 mei 2019 -14:00

Lennik

thematische expo

Vlaamse én internationale kunstenaars herinterpreteren Bruegel en doorbreken alle clichés.


Bruegel wordt onterecht gezien als de typische Vlaamse schilder van boerenpsalmen, spreuken en stille sneeuwlandschappen. De expo 'Feast of Fools' gaat op zoek naar de oorzaak van dit cliché, en toont Vlaamse en internationale schilderkunst uit de 19de eeuw die aansluit bij de thema's van Bruegel. Ook hedendaagse kunstenaars uit diverse disciplines interpreteren en citeren Bruegel, en tonen dat zijn werk vandaag nog steeds relevant is. Als kers op de taart plaats een interactieve installatie de bezoeker middenin een 'eigentijds portret' van het landelijke leven. Met cultuurpauze ontdek je de vele facetten van Bruegel in het prachtig gerestaureerde kasteeldecor van Gaasbeek.
Na het bezoek biedt cultuurpauze de deelnemers een pakketje met kleine versnapering en parkplattegrond aan.
Vervolgens kan je op eigen tempo de Museumtuin bezoeken waar geïnteresseerden om 16u00 kunnen aansluiten voor een rondleiding met gids. Of maak een mooie lentewandeling in het uitgestrekte parkdomein van Gaasbeek. Wist je dat er ook hier - met een beetje geluk - een blauw tapijt van boshyacinten te ontdekken is? 


Programma:

13u50 - 14u00: ontvangst door cultuurpauze aan de ingang van het kasteel
14u00 - 15u30: gegidst bezoek 'Feast of Fools'
15u30 - 16u00: cultuurpauze biedt pakketje met versnapering aan
16u00 - ...       : vrijblijvend bezoek aan de Museumtuin - met of zonder gids, of wandeling door het kasteeldomein.


Extra voor Cultuurpauze:

Ontdek een boeiende expo in leuk gezelschap, ontvang een klein verrassingspakket én geniet van de prachtige museumtuin of het uitgestrekte park.

 

Anderen bekeken ook