17

gastvrijheid in de Japanse Tuin

zo 13 mei 2018 -13:15

Hasselt

cultuurbeleving

Kennismaking met de symboliek van een japanse tuin en een authentiek theeritueel..


Met cultuurpauze.be geniet je ten volle van de Japanse tuin. Een wandeling met gids laat je kennismaken met het ontstaan van de tuin, de symboliek en de Japanse gebruiken. Deze culturele beleving is pas kompleet met een authentieke Japanse theeceremonie als afsluiter.

De Japanse tuin in Hasselt is de grootste in Europa en 25 jaar na de aanleg een prachtig park. Elk seizoen tooit de tuin zich in een ander gewaad. Het is een uitgelezen plek om kennis te maken met de Japanse cultuur. De tuin is een miniatuurvoorstelling van een natuurlandschap en biedt ruimte voor meditatie en bezinning. Je luistert er naar de watervallen, bekijkt de koivissen en geniet van de wisselende uitzichten en de rijke plantenpracht.

Een Japanse theeceremonie is een wonderlijk ritueel dat kunst en traditie verenigt. Thee­meester Staf Daems legt principes uit en geeft een demonstratie in de stijl van theeschool Urasenke, een van de grote drie scholen in Japan. Op kleine bankjes gezeten, mogen we meegenieten van een kopje heerlijke matcha-thee.

Ontdek de Japanse gastvrijheid, tot cultuur verheven.

(maximum 15 personen - uiterste inschrijvingsdatum 10 mei 2018)

programma:
13u00 - 13u15: cultuurpauze.be wacht je op aan de ingang van de tuin
13u15 - 14u45: wandeling met gids in de Japanse tuin
15u00 - 16u00: theeceremonie met theemeester Staf DaemsAnderen bekeken ook