153

hemel en aarde, vroeger en nu

zo 14 nov. 2021 -13:00

Leuven

thematische expo

De verwondering over de kosmos in een dubbeltentoonstelling.


De fascinatie voor het universum en de kosmos is zo oud als de mens. Van oudsher hebben wetenschappers en kunstenaars antwoorden trachten formuleren op fundamentele vragen over onze oorsprong. In het eerste luik van deze expo keren we terug tot de middeleeuwen en vroegmoderne tijd. Thema's als religie, astrologie en mythologie vinden hun weerslag in de beeldende kunst en het wereldbeeld tot de 19de eeuw. Een prachtige selectie kunstwerken toont de blijvende verwondering en zoektocht naar inzicht in het universum en de plaats van de mens in dit onmetelijke systeem. Het tweede luik van het bezoek toont werk van de vooraanstaande Britse kunstenaar Richard Long. Hij herschikt natuurlijke materialen als steen en hout in geometrische vormen die verwijzen naar zowel de orde als de diversiteit van de kosmos. Vergankelijkheid is een belangrijk aspect in zijn werk. De kunstwerken van Long weerspiegelen zijn ideeën over tijd en ruimte, afstand en beweging.
Deze dubbelexpo kadert in het KNAL!-stadsfestival rond de ontdekking van de Big Bang-theorie door de Leuvense professor Lemaître.

EEN COVID-SAFE-TICKET IS VERPLICHT voor de traktatie na het bezoek.


Programma:

12:50 - 13:00u: samenkomen in de hal van Museum M
13:00 - 14:30u: bezoek met gids aan de dubbelexpo
14:30 - 15:15u: cultuurpauze trakteert 


Extra voor Cultuurpauze:

Ontdek oude tot hedendaagse kunst, verbonden door eenzelfde fascinatie voor de kosmos. We praten nog even gezellig na bij een aangeboden drankje.

 

Anderen bekeken ook