9

het fantastische universum van Folon

zo 06 okt. 2019 -10:45

Terhulpen

kunstenaar in beeld

Een poëtische droomreis in de artistieke wereld van een internationaal geroemd artiest.


Als kind was Jean Michel Folon al vertrouwd met het park Solvay en zijn honderden rododendrons. Dit uitgestrekte domein met zijn ongerepte natuur, leek de kunstenaar dan ook de ideale locatie voor zijn stichting. De Fondation Folon presenteert een permanente tentoonstelling van kunstwerken met een grote verscheidenheid qua onderwerp en techniek. Je ziet aquarellen en grafisch werk, o.a. voor The New Yorker en Woody Allen, en verder ook beeldhouwwerk. De originele en verrassende scenografie, bedacht door de kunstenaar zelf, neemt de bezoeker mee op een poëtische droomreis in zijn artistieke wereld. Films en optische effecten animeren het parcours. 
We starten het bezoek in taverne l'Homme Bleu tegenover het museum, bij een warme babbel en aangeboden drankje naar keuze.


Programma:

10u45 - 11u15: ontvangst in l'Homme Bleu bij een drankje naar keuze
11u30 - 13u00: bezoek met gids aan de permanente tentoonstelling Folon
13u00 - ...       : vrij bezoek aan de tijdelijke expo Hugo Pratt of een vrije wandeling in het Solvay-park in herfstkleuren.(cultuurpauze zorgt voor parkplattegrond)


Extra voor Cultuurpauze:

Een hartelijke ontvangst bij een drankje in taverne l'Homme Bleu; na het gegidst bezoek kan je wandelen in het prachtige Solvay-park of de tijdelijke expo 'de weg der dromen' over kunstenaar Hugo Pratt bezoeken in het museum.

 

Anderen bekeken ook