145

James Ensor en zijn geboortestad

di 17 aug. 2021 -13:00

Oostende

kunstenaar in beeld

Een reis naar de leefwereld van James Ensor.


Alle wegen naar Ensor, die leiden naar Oostende, de stad waar hij leefde en werkte. James Ensor (1860-1949) hield van zijn geboortestad en de onstuimige Noordzee met dat bijzondere licht. De stad was zijn muze en inspiratiebron. Een bezoek aan het Ensorhuis is een uitnodiging naar de vroege 20ste eeuw. Je treedt binnen in de leefwereld van een onzekere jongeman, die na zijn studies in Brussel, uitgroeit tot een echte bon vivant. Als erkend schilder nodigt hij intellectuele zwaargewichten als Zweig en Einstein uit en geniet van zijn status. Ensor hanteert licht, vorm en kleur op een vrije manier, los van de werkelijkheid. Hij combineert de irrationele wereld van het symbolisme met de zuivere kleuren van de impressionisten. Ontdek een veelzijdig kunstenaar die meer is dan 'le peintre des masques'. 
Na het museumbezoek volgt een gegidste wandeling door Ensors geliefde stad. Langs plekken die nauw verbonden zijn met de schilder en zijn werk. Tot slot genieten we nog even na bij een drankje. 

 


Programma:

12.50 - 13.00u: ontvangst aan de balie van Ensormuseum
13.00 - 14.15u: bezoek Ensormuseum ( luistergids)
14.30 - 15.45u: stadswandeling met 'live'-gids
15.45 - 16.30u: afsluiten bij een aangeboden drankje 


Extra voor Cultuurpauze:

Een coronaproof museumbezoek in zeer kleine groep, aangevuld met een boeiende gegidste stadswandeling en een babbel bij een drankje.

Anderen bekeken ook