47

Knokke 3x anders

zo 09 sep 2018 -13:30

Knokke

kunstenaar in beeld

Knokke bewonderen door 3 verschillende brillen: abstracte kunst, architectuur én fotografie.


Beeldend kunstenaar Luc Peire (1916-1994) is internationaal erkend als meester van het abstract verticalisme. Kleur, vorm en ritme spelen de hoofdrol, en leveren geometrische en beheerste kunst. We bezoeken het atelier met exporuimte, dat werd uitgebreid met een tuinkamer en nieuwbouw om Peires sleutelwerk ' Environnement I ' te tonen: licht, grafiek en spiegels creëren een eindeloze ruimte.

Knokke-Heist is nog maar een eeuw oud, en bij de uitbouw van de badplaats is veel aandacht besteed aan architectuur. Je vindt er niet alleen de typische cottagestijl, maar ook modernistische ontwerpen van vooraanstaande Belgische architecten als Huib Hoste, Léon Stynen, Henry Van de Velde, … Deze tijdloos mooie realisaties getuigen van de nieuwe normen op vlak van wonen en toerisme aan het begin van de 20ste eeuw. 

Als man van de wereld registreert fotograaf Fabien Raes zowel het mondaine leven van de high society als het populaire milieu van volkse cafés. Hij werkte 10 jaar voor magazines als Knack-Weekend, Marie-Claire, Elle,… We ontmoeten Fabien in zijn grote loft/studio die veel weg heeft van een museum. Een persoonlijke ontmoeting met een boeiend en eigenzinnig man. 


Programma:

13u20 - 13u30: ontvangst door cultuurpauze.be in De Judestraat 64
13u30 - 14u45: bezoek stichting Luc Peire ( incl. drankje)
14u45 - 16u30: architectuurwandeling 
16u30 - 17u30: terugkeer met stop in fotostudio Fabien Raes ( incl. drankje)


Extra voor Cultuurpauze:

Cultuurpauze.be toont je verschillende facetten van Knokke en zorgt voor boeiende ontmoetingen én lekkere versnaperingen op beide adressen.

 

Ontdek  ' Environment III ' in dit korte filmpje.

Anderen bekeken ook