195

Matthieu Lobelle & Yves Velter

do 12 jan. 2023 -13:30

Oostende

kunstenaar in beeld

cultuurpauze gaat op atelierbezoek bij twee Oostendse kunstenaars.


Matthieu Lobelle onderzoekt grenzen in zijn werk: de grens tussen leven en dood, tussen geschiedenis en heden, de relatie tussen natuur en cultuur,… Zijn talrijke schetsboekjes zijn de neerslag van observaties en bedenkingen, en liggen aan de basis van tekeningen, sculpturen, installaties, foto’s en prints. Vertrekkend vanuit dagboektekeningen laat deze ‘beeldenbouwer’ een aantal beelden in wisselende gedaantes terugkeren. Naast het landschap en de figuur, is ook het huis een thema, compact en gesloten als metafoor voor de menselijke natuur.
Yves Velter
beschrijft het creatieve proces als een reis of een zoektocht. De mens is in al zijn complexiteit en variaties moeilijk te doorgronden, en vormt vaak het onderwerp van zijn kunstwerken met een hoog authenticiteitsgehalte. Autodidact Velter onderzoekt onderwerpen uit de periferie van het leven die we wel herkennen maar niet kunnen plaatsen. Met een minimalistische beeldentaal wil hij de toeschouwer prikkelen.
De gesprekken met de kunstenaars worden geleid door moderator André Baert. (De plaatsen zijn beperkt.)


Programma:

13:25 - 13:30u: samenkomen op de stoep Leffingestraat 198
13:30 - 15:00u: bezoek atelier Lobelle
15:00 - 15:30u: wandelen tot Romestraat(1,6km, 25min) of carpoolen
15:30 - 17:00u: bezoek atelier Velter
17:00 - 17:30u: napraten bij een drankje


Extra voor Cultuurpauze:

Een boeiende ontmoeting en persoonlijk gesprek met 2 kunstenaars van eigen bodem. Na het dubbel atelierbezoek kan je nog even napraten bij een aangeboden drankje.

Anderen bekeken ook