196

Mirror Mirror in Modemuseum

vr 10 feb. 2023 -14:00

Antwerpen

thematische expo

Wat toont een spiegelbeeld van de mens onder de kledingstukken?


In mode-tentoonstellingen is het lichaam doorgaans een anonieme drager, discreet als mannequinpop of kleermakersbuste. De expo Mirror Mirror verlegt de focus, en kijkt naar het lichaam onder de kledingstukken, naar de psychologie van de mens. Hoe bekijken wij onszelf in de spiegel en hoe observeren we elkaar? Schoonheidsidealen veranderen wel steeds, maar verdwijnen niet. Door sociale media lijken ze zelfs veeleisender te worden dan ooit. Kunstenaars en ontwerpers kunnen deze dwingende schoonheidsidealen ook doorbreken met onverwachte vormen en proporties. Originele avant-gardecreaties omarmen uiteenlopende lichaamstypes. Hun sculpturale, vaak volumineuze silhouetten, laten de lichaamsvormen aan de verbeelding over en vormen een nieuw lichaam rond de drager. Mode wordt zo een artistiek pantser en bron van zelfexpressie.
Mirror Mirror is een dialoog tussen kunstinstallaties en avant-garde mode, en belicht diverse thema's als bodydysmorphia, menselijke replica's zoals popjes en de symbiose tussen kunst, mode en technologie.
Een gezellige babbel bij een drankje en de vaste collectie krijg je er gratis bovenop!


Programma:

13:50 - 14:00u: samenkomen aan de balie MoMu
14:00 - 15:30u: bezoek met gids
15:30 - 16:15u: cultuurpauze trakteert
16:15: vrij bezoek aan de vaste collectie


Extra voor Cultuurpauze:

Beleef deze expo met boeiende invalshoek, en geniet van een gezellige babbel bij een drankje. Nadien kan je op eigen houtje de vaste collectie bezoeken.

Anderen bekeken ook