58

perfecte symmetrie in Villa Empain

vr 23 nov 2018 -13:30

Elsene

art-deco architectuur

Deze parel van art-decoarchitectuur is een centrum voor kunst en ontmoeting tussen Oost en West.


De villa combineert symmetrie en sobere, strakke lijnen met rijkelijke materialen. Het ontwerp van de Zwitsere architect Michel Polak was een opdracht van de jonge baron Louis Empain (1908-1976). Het strakke bouwplan is een aaneenschakeling van binnenruimtes die afgewerkt zijn met luxueuze materialen als onyx, gepolijst graniet, palissander en mahonie, sierlijk smeedwerk en mozaïek. Het spel van natuurlijk licht en een ingenieus systeem van controleerbare verlichting creëren een uitzonderlijke sfeer. Ook de tuin met zwembad en pergola sluit aan op dit symmetrische plan. 

Dit bezoek legt de focus op de prachtige art-decoarchitectuur, en de bewogen geschiedenis van de villa en haar bewoners.
De stichting Boghossian beheert de villa en stimuleert dialoog tussen Oosterse en Westerse culturen. Het is een plek voor ontmoeting en kunst. Op verkenning door de villa ontdekken we ook de tentoonstelling Beyond Borders, een tijdelijke expositie met hedendaagse kunst. We sluiten het bezoek af met een drankje in de 'voormalige fumoir' .


Programma:

13u20 - 13u30: ontvangst door cultuurpauze.be
13u30 - 15u00: gegidste rondleiding 
15u00 - 15u45: aangeboden drankje in de fumoir.


Extra voor Cultuurpauze:

een boeiend tweeluik: prachtige art-deco gevuld met hedendaagse kunst én drankje als afsluiter.

 

Anderen bekeken ook