191

Picasso & abstractie

wo 30 nov. 2022 -13:00

Brussel

kunstenaar in beeld

Wat is de link tussen Picasso’s werk en de abstracte kunstgeschiedenis?


Deze unieke tentoonstelling ontcijfert een nooit eerder onderzocht thema aan de hand van meer dan honderdveertig uitzonderlijke werken. Hoe verhoudt het werk van Pablo Picasso (1881-1973) zich tot de abstracte kunst? Voor deze unieke benadering werkt het KMSK nauw samen met het Musée National Picasso-Paris. Van de eerste kubistische experimenten van 1907, tot zijn latere werk op de grens van de action painting. De verrassende relatie, die bestaat uit kleine stappen vooruit, en weer achteruit, komt aan bod in de chronologische en thematische opbouw. Een slingerbeweging van de kunstenaar tussen het abstracte en het figuratieve door de decennia heen.
Ook het kunstenaarsatelier vormt een belangrijk thema in de tentoonstelling. Het atelier is de ruimte waar de verbeelding van de schilder tot uiting komt, de plek bij uitstek die de dubbelzinnigheid tussen realiteit en fictie toont.
De expo kadert in het project Picasso Celebration 1973-1923.


Programma:

12:50 - 13:00u: samenkomen in de hal van KMSK
13:00 - 14:30u: bezoek met gids aan de tentoonstelling
14:40 - 15:30u: cultuurpauze trakteert bij Albert in KBR (op 200m)


Extra voor Cultuurpauze:

Beleef de buitengewone creativiteit van Pablo Picasso en zijn vermogen om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden; aansluitend praten we nog even na bij een aangeboden drankje.

Anderen bekeken ook