2

Roetsjbaan door de poëzie - P. Holvoet-Hanssen

wo 17 mei 2017 - 17:45

Leuven

literatuur

"Poëzie biedt zoveel mogelijkheden. Daarom neem ik mijn publiek graag mee in een 'avontuurlijke reis', op een roetsjbaanrit doorheen de poëziegeschiedenis. Van de oudste gezangen reizen we door naar Rimbaud en van Ostaijen, grondleggers van de moderne poëzie, en verder. Onderweg breng ik graag mijn lievelingsgedichten uit de voorbije 100 jaar, nu eens intiem, dan weer theatraal-muzikaal. Ik zie mezelf eerder als troubadour dan als performer, en geef ook graag aandacht aan mijn eigen werk. Afsluiten doe ik steevast met een klankgedicht van Antonin Artaud dat iedereen van zjn sokken blaast."

Peter Holvoet-Hanssen is veelbekroond auteur van poëzie, proza en literaire non-fictie. Zo won hij al diverse prijzen en was van 2010 tot 2011 Antwerps stadsdichter. Zijn meest recente dichtbundel Gedichten voor de kleine reus (Polis, 2016) werd lovend ontvangen. Samen met jeugdauteur Noëlla Elpers vormt hij het schrijverskoppel Het Kapersnest, dat al ruim 20 jaar de liefde voor literatuur aanwakkert bij jongeren. Na 15 jaar veldwerk verscheen op Gedichtendag 2017 de weerslag van zijn reizen door de poëziegeschiedenis op een vouwbare schatkaart: Het Land van Music-Hall.
(maximum 40 personen)

programma:

17u30 - 18u00: ontvangst door cultuurpauze.be in Barboek. Je kan ter paatse een drankje bestellen en plaatsnemen in de gezellige huiskamer.
18u00 - 19u30: lezing Peter Holvoet-Hanssen

  met de steun van  

 

 

Nieuws

brecht-evens-kaart.jpg

"Wereld van de poëzie in kaart"

De "wereld van de poëzie in kaart" werd voorgesteld op Gedichtendag.

Lees meer

Anderen bekeken ook