222

This is Us

do 01 feb. 2024 -14:00

Hasselt

hedendaagse kunst

een unieke samenwerking tussen toonaangevende hedendaagse Vlaamse musea.


De tentoonstelling 'This is Us' brengt hedendaagse kunst uit vier Vlaamse musea - M HKA, S.M.A.K., Mu.ZEE en M Leuven – samen op één plek in Z33 Hasselt. Curator Fabian Flückiger ziet kunstcollecties als de seismograaf van de tijd, zowel van het verleden als het heden. Wat vertellen ze over het museum als instituut, en hoe is dat veranderd in de geschiedenis? Kan je een kunstencentrum beschouwen als een leeromgeving die kennis overdraagt op de bezoeker? In een dialoog tussen vroeger en nu, wordt de geldigheid van ideeën steeds opnieuw in twijfel getrokken en uitgedaagd.
De expo toont werk van ca. 50 kunstenaars, waarvan het merendeel woont en werkt in België, aangevuld met nieuw werk dat gecreëerd werd in het kader van deze tentoonstelling. Een boeiende reflectie over hoe kunst in de wereld staat, en wat onze Vlaamse collecties representeren in de buitengewone architecturale ruimtes van Z33. Vleugel 19 is een geslaagde aanvulling op de historische begijnhofsite van Hasselt, en beleef je als een 'stad in de stad'.


Programma:

13:45u - 13:55u: samenkomen in de hal van Z33 
14:00u - 15:15u: bezoek expo 'This is Us' met gids
15:30u - 16:00u: napraten bij een aangeboden drankje op wandelafstand


Extra voor Cultuurpauze:

Een mooie selectie Belgische hedendaagse kunst in een bijzondere architectuur. Bovendien krijgen alle deelnemers een 'terugkomticket' om meer Z33 te ontdekken.

Anderen bekeken ook