204

Tour & Taxis: erfgoed met toekomst

wo 10 mei 2023 -13:30

Brussel

erfgoed

De indrukwekkende site van begin 20ste eeuw ondergaat een heuse metamorfose.


De uitgestrekte site van Tour & Taxis, gebouwd in het begin van de 20ste eeuw, kent een rijke geschiedenis en de verschillende prachtige gebouwen vervulden diverse functies doorheen de tijd. Dit bezoek focust niet alleen op een boeiend verleden, maar geeft ook inzicht in nieuwe evoluties en toekomstplannen.

We starten in het Koninklijk Pakhuis, het paradepaardje aan de Havenlaan dat ruim 20 jaar geleden werd gerestaureerd. De gewelfde kelders onder de Sheds zijn voor velen onbekend terrein, maar lonen de moeite om af te dalen. Ook het Maison de la Poste, oorspronkelijk een administratief gebouw en later een postkantoor, is nu een bijzondere eventlocatie. En tot slot bezoeken we de indrukwekkende Gare Maritime, een stad in de stad. De gigantische hallen rusten op ranke gietijzeren pilaren met art-nouveau-elementen en ondergingen een heuse metamorfose. Het voormalige goederenstation, ooit het grootste van Europa, is nu de poort tot een nieuw aangelegd park. Een groene long in de bedding van een oude spoorlijn.


Programma:

13:20 - 13:30u: samenkomen aan de onthaalbalie in het Koninklijk Pakhuis
13:30 - 15:00u: bezoek met gids aan diverse gebouwen op de site
15:00 - 15:40u: cultuurpauze trakteert


Extra voor Cultuurpauze:

Ontdek de rijke geschiedenis en de mooie toekomstplannen van deze voormalige goederensite. Na het bezoek geniet je van een babbel en drankje in een groen kader.Anderen bekeken ook