238

Triënnale Brugge 2024

di 21 mei 2024 -13:30

Brugge

thematische expo

Hoe ga je als historische stad met je ruimte aan de slag?


Voor de 4de editie gaat ‘Triënnale Brugge: Spaces of Possibility’ op zoek naar het sluimerend potentieel van de stad. Hoe kan een beschermde historische stad omgaan met verandering en duurzaamheid. Kan hedendaagse kunst en architectuur hier een nieuw kader voor scheppen?
Twaalf kunstenaars en architecten van over de hele wereld nemen de morfologie van Brugge onder de loep, brengen lacunes in kaart en geven een nieuwe invulling aan onbenutte of weinig opgemerkte locaties in de stad. ‘Spaces of Possibility’ is een uitnodiging om het gekende terrein te verlaten, inspiratie op te doen en zich te laten verwonderen door hoe het óók kan. Een oefening in verbeeldingskracht, een blik op wat Brugge, en ruimer de stad, kan zijn, vandaag en in de toekomst.
Cultuurpauze bezoekt met gids zo'n acht van de twaalf monumentale kunst- en architectuurinstallaties in de omgeving van ’t Zand, en schets zo een goed beeld van waar deze 4de editie voor staat. We sluiten de middag af bij een gezellige babbel en een drankje.


Programma:

13:15 - 13:30u: samenkomen voor het info punt 'In&Uit' op 't Zand
13:30 - 15:30u: gegidst parcours langs 8 van de 11 kunstwerken
15:30 - 16:00u: napraten bij een aangeboden drankje 


Extra voor Cultuurpauze:

Ontdek het grootste deel van het kunstenparcours met een gids, en bekijk de toekomst van Brugge door de ogen van talrijke kunstenaars.

Anderen bekeken ook