101

van Eycks kleurgebruik als inspiratiebron

zo 07 jun 2020 -14:00

Gent

thematische expo

het rijke pigmentuniversum van de meester inspireert hedendaagse ontwerpers


Jan van Eyck perfectioneerde de olieverftechniek en creëerde nieuwe kleurschakeringen, helderheid en saturatie in zijn schilderijen. Zijn inspirerend kleurgebruik vormt het uitgangspunt voor een tentoonstelling doorheen het pigmentuniversum van de meester en zijn tijdgenoten. Hierbij zijn kennis, inspiratie en mystiek de onderliggende lagen.
De expo wordt opgevat als een wandeling doorheen de zeven hoofdkleuren. In verschillende kleuropstellingen worden projecten tentoongesteld van designers uit diverse ontwerpgebieden: productontwerp, crafts, textiel, grafisch ontwerp, juwelen, architectuur,... Elk ontwerp benadert kleur vanuit een andere invalshoek: Hoe werken licht, materiaal, techniek en ruimte in op kleur? Ook de historische salons van Hotel de Coninck worden geïntegreerd en omgevormd tot ‘experience rooms’ waar hedendaagse designers werk tonen binnen het thema ‘kleur en zintuigen’.
Een verrassende ontmoeting met kleur!


Programma:

13.50 - 14.00u: samenkomst in Designmuseum
14.00 - 15.30u: gegidst bezoek aan 'Kleureyck'
15.45 - 16.30u: cultuurpauze trakteert


Extra voor Cultuurpauze:

Ontdek de betekenis van kleuren, vroeger en nu, aan de hand van talrijke designobjecten. Aansluitend trakteert cultuurpauze op een kleureycke versnapering.

 

Anderen bekeken ook